Spaanse pers looft De Jong na Clásico: 'Voor hem een wedstrijd om in te lijsten'

Spaanse pers looft De Jong na Clásico: 'Voor hem een wedstrijd om in te lijsten'

20 maart - 10:26 Laatste update: 12:58
14

Frenkie de Jong krijgt na de gewonnen Clásico veel lof in de Spaanse media. De Nederlandse middenvelder deed negentig minuten mee en was bij beide doelpunten van Barça belangrijk met het voorwerk.

"Een wedstrijd om in te lijsten voor de Nederlander", luidt het oordeel van de Spaanse sportkrant AS. "Hij was heel intens in alle duels en hij wist wanneer hij het spel eventjes moest vertragen volgens het script van de trainer. Hij gebruikte zijn kracht en talent om de lijnen te openen naar de aanvallende linies en zo tot scoringskansen te komen." Voor Barcelona was het de tweede Clásico op rij die ze wonnen.

Toch was niet iedereen positief over het optreden van De Jong. Mundo Deportivo bijvoorbeeld, had wel verwacht dat de middenvelder meer flair zou brengen door het ontbreken van Pedri. "Met het ontbreken van Pedri was er een gebrek aan lichtvoetigheid op het middenveld. De Jong kon dat enigszins invullen, maar ondanks de dominantie van Barcelona miste de ploeg wel wat flair."

In de vorige wedstrijd tegen Real Madrid was De Jong vooral bezig met het afstoppen van Vinicius Junior. Dit maal was dat niet zijn taak, meldt Marca op. "Sergi Roberto nam de taak om de Braziliaan af te stoppen nu meer op zich. De hulp van de Catalaanse middenvelder zorgde ervoor dat De Jong veel meer tijd en ruimte had om aanvallend mee te helpen."