Ook Van Dijk at kipkerrie: 'Voel me goed, nergens last van, nu nog niet'

Ook Van Dijk at kipkerrie: 'Voel me goed, nergens last van, nu nog niet'

23-03-2023 17:26 Laatste update: 18:10
30

Virgil van Dijk heeft dezelfde kipkerrie gegeten als de ziek geworden Oranje-spelers. De aanvoerder van het Nederlands elftal heeft vooralsnog echter nergens last van.

Donderdagochtend werd bekend dat Matthijs de Ligt, Cody Gakpo, Bart Verbruggen, Joey Veerman en Sven Botkamp de groep moesten verlaten. Het vijftal zou geveld zijn door een virusinfectie, volgens De Telegraaf veroorzaakt door kipkerrie van de KNVB. 

Ook Van Dijk heeft het inmiddels befaamde gerecht gegeten, zo liet hij donderdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar het duel met Frankrijk weten. Maar dat het eten debet is aan de naar huis vertrokken spelers, komt voor hem als een verrassing. "Kipkerrie de boosdoener? Volgens wie? De krant? Ik weet niet wat de oorzaak is. Het suggereren daarvan is niet voor ons."

Tekst gaat verder onder video

"Ik voel me goed, nergens last van, nu nog niet", vervolgt de Liverpool-verdediger. "Er is een virus ontdekt. Er zijn jongens die buikgriepverschijnselen hebben. Die moesten helaas naar huis, de oorzaak? Ik heb geen flauw idee."

Het gemis van de spelers slaat wel in bij Oranje. "Het is flink balen. Sommige spelers zijn nieuw bij de groep, dat was een mooie mogelijkheid geweest om een debuut te maken. We hebben richting Frankrijk goed getraind. Iedereen heeft heel veel zin om deze wedstrijd te spelen. Dan moeten er ineens vijf jongens naar huis, dat is balen. Hopelijk worden het er niet meer."