Kluivert tipt twee spitsen bij oude club Barça: 'Nodig om sterker te worden'

Kluivert tipt twee spitsen bij oude club Barça: 'Nodig om sterker te worden'

23 maart - 23:55
16

Patrick Kluivert voorziet zijn oude club FC Barcelona van transferadvies. De Nederlandse oud-spits vindt dat de selectie van coach Xavi uitstekend in elkaar zit, maar hij mist nog wel een back-up voor Robert Lewandowski.

"Financial Fair Play is iets waar je rekening mee moet houden, maar wie staat er op mijn verlanglijstje? Dat is absoluut een spits. Want achter Lewandowski moet je een extra optie hebben", vertelt Kluivert aan Mundo Deportivo. De voormalig Oranje-international ziet twee uitstekende kandidaten: Gonçalo Ramos en Roberto Firmino.

"Ik ben fan van Ramos. Dat vind ik een heel goede speler, die het heel goed heeft gedaan bij het Portugese team en Benfica", legt Kluivert uit. "Hij zou een zeer interessante speler zijn." De 21-jarige Ramos was dit seizoen al goed voor 24 doelpunten en 10 assists in 36 optredens voor de ploeg van coach Roger Schmidt. Hij ligt echter nog tot medio 2026 vast in Lissabon, waardoor hij een flink prijskaartje heeft.

Kluivert ziet in Firmino een goedkoper alternatief voor Barça, dat zoals bekend moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. De 31-jarige Braziliaan maakte onlangs bekend dat hij na dit seizoen transfervrij vertrekt bij Liverpool. "Een spits is wat Barça nodig heeft om sterker te worden. De rest is prima als iedereen blijft", besluit de ex-Ajacied.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s