Nederland doet samen met België en Duitsland officieel bod op vrouwen WK 2027

Nederland doet samen met België en Duitsland officieel bod op vrouwen WK 2027

24-03-2023 12:17
47

De Nederlandse, Belgische en Duitse voetbalbond hebben samen een bod uitgebracht op het WK 2027 voor vrouwen. In 2020 spraken de bonden zich al uit over een gezamenlijk bid, maar nu hebben ze dan ook de daad bij het woord weten te voegen.

Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, is erg gelukkig dat het bid nu eindelijk de deur uit is. "De populariteit van het vrouwenvoetbal heeft in Nederland een hoge vlucht genomen na het EK in 2017", vertelt De Jong op de site van de KNVB. "Sindsdien zijn de Oranjevrouwen niet meer weg te denken uit het Nederlandse voetbal. Het vrouwenvoetbal maakt ook wereldwijd enorme vorderingen."

Door het bod uit te brengen op dit toernooi wil de KNVB het vrouwenvoetbal naar een nog hoger plan gaan tillen. "Wij willen met ons gezamenlijke bid gebruik maken van dit momentum en het vrouwenvoetbal een nieuwe impuls geven. Een katalysator voor de positie van alle vrouwen in het voetbal.  Onze ambitie is om de beste sportieve omstandigheden voor de speelsters en een unieke sfeer voor onze Oranjefans te creëren."