Van Dijk en Aké even geen vrienden: 'Als het fluitje gaat, is het oorlog'

Van Dijk en Aké even geen vrienden: 'Als het fluitje gaat, is het oorlog'

30 maart - 06:54
15

Virgil van Dijk en Nathan Aké staan komende zaterdag na een gezamenlijke interlandweek met Oranje tegenover elkaar in de Premier League. De verdedigers van respectievelijk Liverpool en Manchester City zijn goede vrienden, maar dit weekend even niet.

"Ik ben heel erg close met Nathan, ook in het dagelijks leven", aldus Van Dijk in gesprek met De Telegraaf. "We wonen vlak bij elkaar, onze families kunnen het heel goed vinden en we zien elkaar wekelijks." De aanvoerder van Oranje, die de afgelopen twee interlands veel kritiek over zich heen kreeg, waardeert de bescheidenheid van zijn vriend en collega-verdediger. "Ik kan daar echt van genieten. Ook van het feit dat hij momenteel zo goed speelt en belangrijk is voor Oranje en City."

"Naat zit, denk ik, al het hele jaar in een goede flow", vervolgt Van Dijk. "Hij haalt een heel constant niveau en dat is voor een voetballer het moeilijkste dat er is. Ik ben blij voor hem, omdat ik zie wat er achter de schermen gebeurt en hoeveel hij ervoor over heeft." Die waardering en vriendschap even uitschakelen, kost hem echter geen moeite. "Als het fluitje gaat, is het strijden en oorlog op het veld. Daarna pakken we de vriendschap weer op en zijn er belangrijkere dingen in het leven dan voetbal."

Liverpool draait een stroef seizoen en incasseert met Van Dijk achterin de nodige doelpunten. Aké vindt de kritiek die zijn landgenoot krijgt echter onterecht. "Virgil is een leider voor Oranje en voor Liverpool en wat hij bereikt heeft, is niet niks. Hij is echt een heel grote persoonlijkheid. Kennelijk zien de mensen niet hoe belangrijk Virgil binnen en buiten het veld voor ons is. We kunnen ons geen betere aanvoerder wensen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie