El Yaakoubi voelt zich dupe van communicatie bij Excelsior: 'Erger ik me aan'

El Yaakoubi voelt zich dupe van communicatie bij Excelsior: 'Erger ik me aan'

30-03-2023 21:59 Laatste update: 22:11
168

Redouan El Yaakoubi staat nog steeds achter zijn besluit om de OneLove-aanvoerdersband niet te dragen en geen plaats te nemen op de foto bij het spandoek. In gesprek met het Youtube-account Salahedinne vertelt hij over de beweegredenen van zijn keuze.

"We zijn in Nederland best selectief in welke actie we steunen en welke niet", vertelt El Yaakoubi over zijn beslissing rond de OneLove-band. "Kijk bijvoorbeeld naar de actie voor Oekraïne, er zijn al jaren oorlogen in de wereld, maar daar hoor ik weinig over. Daar irriteer ik me aan." Enkele weken na de ophef rond zijn keuzes bij de actie, besloot Excelsior de aanvoerdersband van El Yaakoubi af te nemen.

El Yaakoubi is ook van mening dat Excelsior schuld heeft aan de ophef die is ontstaan. "Ik ben uiteindelijk de dupe geworden van de slechte communicatie van de club, omdat ik een minuut voor de warming-up tegen Cambuur pas hoorde dat er een OneLove-spandoek zou zijn. En voor mij is het duidelijk dat als ik de OneLove-band niet wil dragen, ik ook niet op de foto wil met een spandoek dat die boodschap uitdraagt."

Ook was zijn religie belangrijk in de beslissing van El Yaakoubi. "Ik vind dat bepaalde keuzes maken vanuit religie een vorm van vrijheid is."