Taylor: 'Ik zei: moet je toch niet bij Ajax blijven? Maar ik begreep hem ook'

Taylor: 'Ik zei: moet je toch niet bij Ajax blijven? Maar ik begreep hem ook'

31-03-2023 14:19 Laatste update: 14:20
44

Kenneth Taylor heeft Brian Brobbey gesteund in diens keuze om naar RB Leipzig te vertrekken. Het tweetal doorliep samen de gehele jeugdopleiding van Ajax en is goed bevriend.

"Mijn ploeggenoot Brian Brobbey is mijn beste vriend. We spelen al vanaf de F1 samen bij Ajax. Brian en ik praten veel over voetbal, soms komen er mooie herinneringen van vroeger naar boven", laat Taylor optekenen door HELDEN Magazine. In 2021 werd het duo van elkaar gescheiden, toen Brobbey besloot naar Leipzig te verkassen. "Ik zei tegen Brian: moet je toch niet hier blijven? Aan de andere kant begreep ik hem ook."

"Mensen riepen maar wat, maar kenden zijn situatie niet", benadrukt Taylor. "Zij zien niet hoe het eraan toegaat in de top van het voetbal. Ik heb Brian gesteund in zijn keuze toen hij liet blijken dat hij echt wilde gaan." Een jaar later kocht Ajax Brobbey terug. "Ik had veel contact met hem en wist ook eerder dat Brian weer zou terugkeren. Ik was blij dat hij terugkwam. Het is in Duitsland niet gegaan hoe hij wilde. Soms pakken keuzes goed uit en soms slecht. Brian heeft daar veel van geleerd, wordt er weer beter van, dus ik zie zijn overstap achteraf niet als een slechte keuze."