Gullit waagt zich aan trainersadvies: 'Voorlopig heeft hij nog niks gewonnen'

Gullit waagt zich aan trainersadvies: 'Voorlopig heeft hij nog niks gewonnen'

01-04-2023 10:15 Laatste update: 11:59
71

Ruud Gullit is erg blij dat Arne Slot de Nederlandse trainers ook internationaal op de kaart zet. De analist geeft bij Ziggo Sport Café aan dat de trainer van Feyenoord dit seizoen een geweldige prestatie neerzet. Toch hoopt hij dat Slot nog een extra jaartje in Rotterdam blijft.

"Ik ben blij dat er weer interesse is voor Nederlandse trainers", zegt Gullit over de mogelijke interesse uit het buitenland voor Slot. "Het is een tijdje anders geweest. Dan gingen ze voor een Portugees of Duitser. Ik zou Arne geen advies geven, hij moet zijn gevoel volgen. Advies gaf Louis van Gaal ook aan Ten Hag. Niet doen, zei hij. Maar je ziet wel wat daar nu gebeurt."

Toch waagt Gullit zich nog aan een advies voor de trainer van de Rotterdammers. "Hij gaat ook Champions League spelen met Feyenoord, lijkt het. Ik kan niet zien wat er staat te gebeuren verder. Het is wel zo dat hij nog niets heeft bereikt. Als hij als een gevierde trainer weg wil, moet hij een prijs in handen hebben. En als dat lukt, zou het geweldig zijn. Alleen voorlopig heeft hij nog niets gewonnen." Onder andere Tottenham Hotspur zou de Nederlander op hun lijstje hebben staan.