'Kinderachtige' De Jong clasht met Tannane: 'Heeft niks met voetbal te maken'

'Kinderachtige' De Jong clasht met Tannane: 'Heeft niks met voetbal te maken'

02-04-2023 15:26
71

Luuk de Jong en Oussama Tannane zijn niet als vrienden uit het Eredivisie-weekend gekomen. De spits van PSV wond zich zaterdagavond op over een 'onnodige' actie van de NEC-smaakmaker.

Tannane plantte zijn noppen op de schoen van De Jong, die ook een klap op zijn schouder voelde. Scheidsrechter Edwin van de Graaf liet doorspelen, maar voor de aanvoerder van PSV was daarmee de kous niet af. Hij meldde zich op hoge poten bij Tannane om zijn ongenoegen kenbaar te maken.

"Hij zet zijn been op mijn voet en geeft me nog een tik na op mijn schouder. Volgens mij was het een slaande beweging", vertelt De Jong zijn kant van het verhaal bij de NOS. "Ik zei tegen hem: je moet me niet slaan, dat heeft niks met voetbal te maken. Ik hou er niet van en wond me inderdaad een beetje op."

Tannane waste na afloop zijn handen in onschuld. "Het was helemaal niks. Heel kinderachtig. Ik bleef gewoon staan en híj kwam naar mij toe. Een akkefietje, hoort erbij. Vroeger was ik boos geworden en bleef ik boos, maar nu laat ik het gaan. Ik weet waarom ze dit doen: ze willen me gewoon uit mijn spel halen."

De Jong denkt er het zijne van. "Mij heb je nooit kunnen betrappen op het slaan van een tegenstander. Dat past niet in het voetbal."