Update: 'Huis waar inval is gedaan is van Willems, maar speler staat er buiten'

Update: 'Huis waar inval is gedaan is van Willems, maar speler staat er buiten'

04-04-2023 13:54 Laatste update: 13:52
133

De politie heeft maandagochtend een inval gedaan in een pand van Jetro Willems, in Barendrecht. Dat meldt het regionale medium dagblad010.nl. Willems zou tijdens de inval niet aanwezig zijn geweest.

Wel heeft de politie er een 28-jarige Rotterdammer en een 22-jarige persoon uit Dordrecht aangehouden. Ook zijn er, zo bevestigt de politie aan het dagblad, twee vuurwapens in beslag genomen. De woordvoerder van de politie wil verder niet uitweiden, omdat het een lopend onderzoek betreft, zo staat er. 

Het is niet duidelijk of Willems daadwerkelijk woont op dit adres in Zuid-Holland. Ook is het onduidelijk of hij iets te maken heeft met de vuurwapens die werden aangetroffen in de woning. De linksback van FC Groningen heeft wel een bedrijf op het Barendrechtse adres, onder de naam Jetro Willems Clothing BV. 

'FC Groningen-directeur Wouter Gudde laat in een korte reactie weten dat hij Willems zelf nog niet gesproken heeft en dat de club dinsdag met een reactie komt op de situatie', aldus het regionale medium.

Update: Het huis waar de politie-inval gedaan is, is van Willems, maar het huis wordt niet door de Groningen-back bewoond, aldus Voetbal International. 'Het huis is verhuurd aan derden. De nu beschikbare informatie wijst erop dat Willems, die vandaag gewoon trainde, er los van staat.'