'Bom barst bij Ajax: Raad van Commissarissen wil Van der Sar snel lozen'

'Bom barst bij Ajax: Raad van Commissarissen wil Van der Sar snel lozen'

05-04-2023 08:17 Laatste update: 15:02
228

De Raad van Commissarissen bij Ajax wil zo snel mogelijk van Edwin van der Sar af, als de directeur niet gaat doen wat zij zeggen, meldt Valentijn Driessen in Vandaag Inside. De oud-keeper zou het niet eens zijn met de datagerelateerde weg die Ajax in wil slaan. Ook de onlangs aangestelde Chief Sport Officer Maurits Hendriks heeft met de coup te maken.

"Zij willen allemaal naar die datakant toe", vertelt Driessen over de RvC van Ajax. "Ze hebben een databrein, Vosse de Boode. Daar hangt ook John Heitinga aan vast. Die bepaalt heel veel. Die bepaalt heel veel en zij kent ook die Duitser, Sven Mislintat. Die is mislukt bij VfB Stuttgart, maar kan wel terecht bij Ajax. Dan denk ik: 'Wat is dit voor gekkigheid?"

De frontman voor deze coup binnen de Ajax-leiding zou de nieuw aangestelde Maurits Hendriks zijn, aldus Driessen. "Die wil graag algemeen directeur worden als Van der Sar verdwijnt. Nou, daar ben je lekker mee.Hamstra was technisch directeur, maar die heeft natuurlijk gefaald. Omdat Van der Sar geen permanente opvolger aanstelde, wordt hij daar nu ook op afgerekend."