Napoli weer op titelkoers, Benfica gaat in topper onderuit tegen Porto

07-04-2023 21:10 Laatste update: 21:19
5

Napoli heeft vrijdagavond de kater van de pijnlijke nederlaag tegen AC Milan weggepoetst met een zege op Lecce. Gemakkelijk ging het zeker niet, maar de ploeg van trainer Luciano Spalletti is weer op titelkoers. In Portugal verloor Benfica voor het eerst dit seizoen in eigen huis, van concurrent Porto.

Lecce - Napoli
Napoli dacht al na acht minuten een makkelijke avond te gaan beleven tegen Lecce, de nummer zestien van de Serie A. Giovanni Di Lorenzo maakte met een rake kopbal met de 0-1. Vroeg in de tweede helft werd de Napolitaanse voorsprong alweer ongedaan gemaakt, toen Federico Di Francesco de 1-1 voor zijn rekening nam.

Napoli trok toch nog aan het langste eind, maar kreeg daarbij wel de nodige hulp. Antonio Gallo wilde de bal terugleggen met zijn borst op Lecce-doelman Wladimiro Falcone, maar die zag de bal al grabbelend in zijn eigen goal belanden. Door de overwinning bedraagt het gat met naaste achtervolger SS Lazio weer negentien punten.

Benfica - Porto
Benfica kon bij een overwinning op Porto een grote stap zetten naar de 38ste landstitel in de clubgeschiedenis. Die stap werd niet gezet. De ploeg van trainer Roger Schmidt kwam nog wel op voorsprong door een fraaie kopbal van Gonçalo Ramos.

De bezoekers én naaste achtervolger kwamen voor rust nog op 1-1. Mateus Uribe schoot op de rand van het strafschopgebied hard raak. Ongeveer tien minuten na rust tekende Mehdi Taremi alsnog voor de 1-2, waardoor Benfica uiteindelijk verloor. Met nog zeven wedstrijden te gaan heeft Porto nu zeven punten minder dan de concurrent uit Lissabon.