Tadic dringt aan op Ajax-transfers: 'Wisselspelers zouden nu basisspeler zijn'

Tadic dringt aan op Ajax-transfers: 'Wisselspelers zouden nu basisspeler zijn'

11-04-2023 08:14
153

Dusan Tadic vindt dat de selectie van Ajax behoefte heeft aan een kwaliteitsimpuls. De 34-jarige aanvoerder erkent dat de Amsterdammers er afgelopen zomer flink op zijn achteruitgegaan.

Tadic zei al dat hij niet bij Ajax wil blijven om voor de tweede plaats te spelen. Hij dringt aan op een kwaliteitsinjectie. "We hebben veel kwaliteit nodig…", zegt hij in gesprek met onder meer Voetbal International en De Telegraaf. "Laat ik een voorbeeld geven. De wisselspelers van vorig seizoen zouden nu allemaal basisspeler zijn. Dat toont volgens mij aan dat je een beter team moet hebben. Begrijp me niet verkeerd, maar we moeten wel realistisch zijn."

Op de vraag of dit het slechtste Ajax is waarin hij heeft gespeeld, geeft de aanvaller een eerlijk antwoord. "Ik denk dat iedereen zich daar wel van bewust is. Alle spelers zullen dit ook beamen. We praten nu niet over dingen die niemand weet. Maar het is wel hard en moeilijk om dit hardop te zeggen, alleen, het is wel de realiteit."

Tadic ziet dat het vertrek van Marc Overmars erin heeft gehakt. "Ajax mist hem heel erg. Hij was geweldig in zijn werk, zo belangrijk voor de club en heel slim. Hij dacht altijd vijf jaar vooruit, hij had echt een plan. Voor elke speler." De aanvaller zou Overmars wat dat betreft graag terug zien keren. "Persoonlijk? Ja, maar ik snap ook dat dit niet zomaar kan."

Tadic is blij dat er met Sven Mislintat eindelijk een nieuwe directeur voetbalzaken gevonden is. "Iedereen wil een sterk Ajax, iedereen wil een Ajax dat elk jaar om de prijzen speelt. Dan wil iedereen weten welke richting Ajax op wil gaan. Voor een trainer of een speler zijn dat cruciale dingen. En dan moet je weten wie de technisch directeur of de trainer is. Op weg naar een nieuw, sterk Ajax moeten de juiste keuzes worden gemaakt."