Van der Sar baalt van exit bij Ajax: 'We hadden graag met hem verder gewild'

Van der Sar baalt van exit bij Ajax: 'We hadden graag met hem verder gewild'

13-04-2023 15:19 Laatste update: 16:00
50

Edwin van der Sar baalt ervan dat Saïd Ouaali na dit seizoen stopt bij Ajax. De algemeen directeur van de Amsterdammers stelt dat hij graag langer wilde samenwerken met het hoofd jeugdopleiding.

Vanaf 2016 was Ouaali vast in dienst als hoofd jeugdopleiding bij Ajax. Hij heeft er echter voor gekozen om zijn aflopende contract niet te verlengen. "Voor Saïd staat de individuele ontwikkeling van de speler altijd op de eerste plaats", reageert Van der Sar in gesprek met de clubkanalen. "Hij heeft op een goede manier leidinggegeven aan de opleiding, waardoor jeugdspelers meer en gerichtere uren op de club kunnen maken zonder het belang van school uit het oog te verliezen."

"Jaar in jaar uit debuteren zelfopgeleide spelers in Ajax 1 en dat is mede de verdienste van Saïd en zijn collega's in onze opleiding", gaat een lovende Van der Sar verder. "Trainers van Ajax 1 en Jong Ajax konden ook altijd bij hem terecht voor een goed voetbalinhoudelijk gesprek, over een speler of over een gespeelde wedstrijd."

De oud-doelman baalt er dan ook van dat Ouaali na dit seizoen niet meer te zien is op De Toekomst. "Jammer dat hij heeft besloten weg te gaan, we hadden graag met hem verder gewild. Ik kijk terug op een prettige samenwerking van elf jaar waarin we veel hebben meegemaakt. We bedanken hem voor wat hij voor Ajax heeft gedaan en ik wens hem veel succes."