Van Polen kreeg publiekswissel bij bijna gepromoveerd PEC: 'Zondag ADO-shirt aan'

Van Polen kreeg publiekswissel bij bijna gepromoveerd PEC: 'Zondag ADO-shirt aan'

15-04-2023 10:40
17

De 38-jarige Bram van Polen kreeg vrijdag een onvervalste publiekswissel bij PEC Zwolle. De verdediger verlengde zijn contract en trakteerde het hele stadion op een biertje, waardoor hij onder luid applaus het veld af ging. De promotie van PEC Zwolle is inmiddels nog maar een kwestie van tijd.

"Een publiekswissel, dat was een tijdje geleden voor mij", grapt de altijd goedlachse Van Polen na de wedstrijd tegen Telstar bij ESPN. "Dat had voor mij ook niet gehoeven hoor. Ik vond het wel mooi dat de trainer dat deed, na deze week, maar Thomas van den Belt had het meer verdiend dan ik vandaag." De middenvelder die na dit seizoen naar Feyenoord vertrekt, scoorde allebei de doelpunten in de 2-0 overwinning van vrijdag.

Voor PEC Zwolle is de promotie inmiddels bijna een feit. Als ADO Den Haag zondag van Almere City wint, dan zijn de blauwvingers terug in de Eredivisie. "We gaan eerst trainen en dan gaan we met zijn allen die wedstrijd kijken. Hij is kwart over twaalf, toch? Wordt hij wel uitgezonden eigenlijk? Meestal doen we een spelletje of ga je zo’n wedstrijd met z’n allen even na analyseren, dat zijn de leukste trainingen. Nu zal het met een ADO-shirtje aan worden."