Trauner en Hancko imponeren: 'Feyenoord wordt kampioen, is gesneden koek'

Trauner en Hancko imponeren: 'Feyenoord wordt kampioen, is gesneden koek'

18-04-2023 08:10 Laatste update: 09:00
80

In 2017 werd Feyenoord kampioen met Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin, zes jaar later zijn Gernot Trauner en Dávid Hancko de centrale verdedigers die - vrijwel zeker - de landstitel winnen met de Rotterdammers. Rinus Israël is lyrisch over het duo.

Feyenoor pikte Trauner bijna twee jaar geleden voor een schijntje op in Oostenrijk, terwijl Hancko in de zomer van 2022 voor een slordige zeven miljoen euro overkwam van Sparta Praag. "Je kunt ze niet op gekke dingen betrappen", reageert Israël, voormalig verdediger en clubicoon van Feyenoord, in het Algemeen Dagblad.

Israël slaat Trauner en Hancko 'een stuk hoger aan' dan Van der Heijden en Botteghin, de kampioenen van 2017. "Je ziet dus toch dat de juiste spelers kunnen komen als je over de juiste contacten beschikt, zodat de scouts ze op tijd in de peiling krijgen. En Slot weet welke types hij nodig heeft."

"Je zit rustig te kijken naar die gasten. Er is nooit paniek, ze weten wat ze doen", besluit Israël over de Feyenoord-stoppers. "Feyenoord wordt landskampioen, dat is natuurlijk gesneden koek. En misschien halen ze de halve finale van de Europa League ook. Maar nu zal er na afloop van het seizoen niet worden gezegd: hoe kun je met dat centrale duo kampioen worden? Daar zijn deze twee te goed voor."