AS Roma krijgt vier dagen na overwinning op Feyenoord harde tik te verwerken

AS Roma krijgt vier dagen na overwinning op Feyenoord harde tik te verwerken

24-04-2023 23:13
29

Vier dagen na de overwinning op Feyenoord heeft AS Roma een harde tik gekregen in de Serie A. De ploeg van José Mourinho verloor met 3-1 van Atalanta Bergamo, mede door een goal van Teun Koopmeiners. Roma is zijn plekje in de top-vier daardoor kwijtgeraakt.

Donderdag wist Roma Feyenoord na verlenging over de knie te leggen, waardoor het in de halve finale van de Europa League staat. Vier dagen later reisden de Romeinen af naar Bergamo, voor een uitduel bij Atalanta. Voor Roma was een resultaat van cruciaal belang in de strijd om Champions League-voetbal, maar de ploeg ging kopje onder in het Gewiss Stadium.

Wedden

Meer odds

Mourinho koos voor flink wat andere namen te kiezen tegen Atalanta, maar dat pakte niet erg goed uit. Vlak voor rust zette Mario Pasalic de bezoekers op een 1-0 achterstand. Mourinho besloot toen om Paulo Dybala weer in te brengen, in de hoop op een nieuwe comeback. Rafael Tolói maakte enkele minuten na de wissel echter de 2-0.

Lorenzo Pellegrini nam later wel de aansluitingstreffer voor zijn rekening, maar direct daarna besliste Teun Koopmeiners de wedstrijd. Hij wist te profiteren van een fout van goalie Rui Patrício, die de bal op knullige wijze inleverde. Daardoor moet Roma de vierde plek in de Serie A afstaan aan AC Milan, dat hetzelfde doelsaldo heeft, maar meer goals heeft gemaakt in de competitie. Komend weekend staan de twee ploegen tegenover elkaar.