PSV-watcher Elfrink is 'vrij zeker' over toekomst van Xavi Simons

PSV-watcher Elfrink is 'vrij zeker' over toekomst van Xavi Simons

26-04-2023 17:25
96

De kans is groot dat Xavi Simons blijft als PSV erin slaagt om als tweede te eindigen in de Eredivisie. Die verwachting spreekt clubwatcher Rik Elfrink uit. De toekomst van de Oranje-international houdt de gemoederen al enige tijd bezig.

Door een clausule kan Simons komende zomer voor tien à twaalf miljoen euro terugkeren naar Paris Saint-Germain. De twintigjarige aanvallende middenvelder hield zich tot dusver enigszins op de vlakte over zijn toekomst, maar hij noemde Champions League-voetbal essentieel voor zijn ontwikkeling. In dat licht deed PSV afgelopen weekeinde goede zaken door concurrent Ajax met 3-0 te verslaan.

Elfrink acht de kans groot dat Simons in Eindhoven blijft. "Ik denk wel dat dat vrij zeker is", zegt de verslaggever van het Eindhovens Dagblad voor de camera van Vandaag Inside. "Maar goed, je hebt natuurlijk eerst de krabbel op papier nodig. Ik denk dat hij uiteindelijk gewoon gaat blijven. Volgend jaar na het EK kan hij alsnog een stap maken."

Ook Willy van de Kerkhof adviseert Simons langer bij PSV te blijven. "Ik ben bang dat als hij ergens anders naartoe gaat, hij dan nog geen vaste basisplaats heeft. In Eindhoven heeft hij dat wel."