'Opmerkelijk nieuws: Ajax heeft bod van 23 miljoen euro op Bassey afgewezen'

'Opmerkelijk nieuws: Ajax heeft bod van 23 miljoen euro op Bassey afgewezen'

28-04-2023 18:50 Laatste update: 18:57
152

Opvallend nieuws: Ajax heeft een bod van 23 miljoen euro op Calvin Bassey afgewezen. Dat onthult Mike Verweij, clubwatcher voor De Telegraaf, in de Kick-Off voetbalpodcast.

Er staat komende zomer het nodige te gebeuren in Amsterdam. "Sven Mislintat wil met een behoorlijke bezem door de selectie", stelt Verweij in de podcast. De technisch directeur zou intern hebben aangegeven dat er drie tot vijf huidige Ajax-spelers goed genoeg zijn voor de basis van volgend seizoen. "Afhankelijk van of Kudus, Timber en Álvarez, blijven, maar er zal flink geveegd worden."

Verweij maakt een bruggetje naar de technische leiding van afgelopen winter, de voorgangers van Mislintat. "Ik hoorde gisteren tot mijn stomme verbazing dat er een bod van 23 miljoen euro is binnengekomen op Calvin Bassey. Vanuit de Premier League", aldus de clubwatcher, die niet weet om welke club het gaat. "Sommige mensen binnen Ajax dachten dat hij ooit wel voor veertig miljoen euro verkocht zou kunnen worden."

Ajax zou het bod op de verdediger hebben afgewezen. De Amsterdammers namen Bassey vorige zomer voor eveneens 23 miljoen euro over van Rangers FC. Het is de multi-inzetbare verdediger nog niet gelukt te overtuigen bij Ajax.