Bekerheld Drommel buigt niet voor eerste keeper Benítez: 'Ik moet gewoon spelen'

Bekerheld Drommel buigt niet voor eerste keeper Benítez: 'Ik moet gewoon spelen'

01-05-2023 09:58
47

Joël Drommel is hongerig naar meer speeltijd bij PSV. De keeper eiste een glangrol op in de bekerfinale en ziet dat als een prachtig hoogtepunt na een vervelende periode. Nu wil hij weer wekelijks spelen voor de club uit Eindhoven, vertelt hij aan ESPN.

Drommel was de held aan Eindhovense zijde tijdens de strafschoppenreeks en klimt zo uit het 'diepe dal' waar hij naar eigen zeggen in zat. "Vorig jaar keep je alle bekerwedstrijden, speel je de finale niet, win je hem wel en dat is hartstikke mooi. Nu heb je alleen de beker gekeept en speel je zo'n finale. Dat is een megamoment voor mij", vertelt Drommel. 

Om zijn gedachten op de rails te krijgen, werkte Drommel met een mental coach. "Ik heb altijd in mezelf geloofd en keihard gewerkt. Dag in, dag uit. Ik heb mensen om me heen waar ik mee praat. Een mental coach, vrienden, familie. Ik had het (een mental coach, red.) niet eerder gehad en ik denk dat het goed is voor sommige spelers. Je kan je vrijer uiten en anders praten dan met een goede vriend of je vader."

De ambitieuze Drommel wil nu doorpakken en het Benítez lastig maken. "Ik wil gewoon spelen en ik moet ook spelen. Het beste is dat ik wekelijks blijf keepen, dan ontwikkel ik me het meest."