KNVB benoemt Hiddink tot bondsridder: 'Tot op de dag van vandaag een voorbeeld'

KNVB benoemt Hiddink tot bondsridder: 'Tot op de dag van vandaag een voorbeeld'

03-05-2023 17:18
17

De KNVB heeft Guus Hiddink benoemd tot bondsridder. De oud-bondscoach van Oranje werd door bondsvoorzitter Just Spee geprezen om zijn grote verdiensten voor het Nederlandse voetbal. 

Hiddink (76) was twee verschillende termijnen bondscoach van het Nederlands elftal. In 1998 werd hij vierde op het WK in Frankrijk. Zijn grootste successen als clubtrainer in Nederland boekte hij bij PSV, door met de Eindhovenaren in 1988 ten koste van Benfica de Europa Cup 1 te winnen. 

Ook in het buitenland kende Hiddink grote successen. Zo werd hij op het WK van 2002 vierde met gastland Zuid-Korea, waar hij tot op de dag van vandaag bekend staat als een absolute volksheld.

Woensdag werd Hiddink verrast tijdens een vergadering van de CBV, de Coaches Betaald Voetbal. Spee zette hem in het bijzijn van de andere trainers in het zonnetje. "Tot op de dag van vandaag is Guus Hiddink een voorbeeld voor zijn vakgenoten. Als geen ander bleek hij tijdens zijn loopbaan telkens in staat om ook te excelleren in andere culturen dan de onze en overal waar hij kwam wist hij spelers voor zich te winnen. Met zijn werkwijze en zijn persoonlijkheid heeft hij het aanzien van het Nederlands voetbal in binnen- en buitenland naar een hoger niveau getild", zo is te lezen op de site van de KNVB.