'Barça werkt aan Messi-terugkeer: vijftal moet wijken voor Argentijnse ster'

'Barça werkt aan Messi-terugkeer: vijftal moet wijken voor Argentijnse ster'

6 mei om 12:50

FC Barcelona doet er nog steeds alles aan om Lionel Messi weer in de armen te kunnen sluiten. De Catalanen geloven dat het plan kans van slagen heeft, maar een vijftal spelers moet dan wel de uitgang worden gewezen. Dat meldt Mundo Deportivo.

Barça moet zo'n 200 miljoen euro aan kosten besparen en tegelijkertijd zo'n 250 miljoen euro zien te verdienen. Daardoor staan Franck Kessié, Ferran Torres, Raphinha, Eric García en Marcos Alonso op de nominatie om verkocht te worden. Voor Raphinha zou Newcastle United al op het vinkentouw zitten. De Braziliaanse vleugelaanvaller heeft een prijskaartje van ongeveer tachtig miljoen euro.

Probleem voor Barcelona is wel dat de vijf spelers zelf liever in Camp Nou blijven. De La Liga-koploper waarschuwt dat ze volgend seizoen echter niet op veel speeltijd hoeven te rekenen. Een vertrek van Ansu Fati ligt niet meer voor de hand, hoewel hij niet verzekerd is van een basisplaats. Het jeugdproduct wil voor zijn kans blijven gaan onder Xavi. Frenkie de Jong was vorige zomer nog de speler die de kas moest spekken, maar de Nederlander weigerde te vertrekken. Hij ontwikkelde zich sindsdien tot steunpilaar, waardoor zijn transfer onbespreekbaar is.

MD meldt dat Barça verder probeert om in alle geledingen van de club de salarissen terug te dringen. Ook kunnen nieuwe sponsordeals, bijvoorbeeld op de rug of mouw van het shirt, helpen om geld in het laatje te brengen. Relevo benadrukt dat een terugkeer van Messi bovendien extra inkomsten zou genereren door de grote populariteit van de Argentijnse ster. Een argument dat ook La Liga-preses Javier Tebas wordt voorgehouden.

Volgens Relevo heeft Messi ondertussen een voorstel voor één jaar op zak ter waarde van 25 miljoen euro bruto, met de optie voor nog een seizoen. Het steekt schril af bij het enorme aanbod van vierhonderd miljoen uit Saudi-Arabië, maar Barcelona geldt nog altijd als zijn thuis.

Een terugkeer van Messi zorgt overigens voor gemengde gevoelens in de kleedkamer. Barça heeft Gavi, Ronald Araújo, Sergi Roberto en Alonso door de financiële perikelen nog niet onder de nieuwe contractvoorwaarden in kunnen schrijven. Bovendien kan het gevolgen hebben voor de komst van doelwitten Ilkay Gündogan, Vitor Roque, Iñigo Martínez en Juan Foyth.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!