Kuyt baalt van aanstaand Feyenoord-vertrek: 'Echt een fantastische speler'

Kuyt baalt van aanstaand Feyenoord-vertrek: 'Echt een fantastische speler'

08-05-2023 16:12
29

Karim El Ahmadi en Dirk Kuyt vinden het jammer dat Marouan Azarkan vertrekt bij Feyenoord. De aan Excelsior verhuurde aanvaller had volgens het tweetal volgend seizoen van waarde kunnen zijn in Rotterdam-Zuid.

Azarkan verklapte zondag dat hij met FC Twente in gesprek is, terwijl FC Utrecht naar verluidt ook interesse toont. "Ik vind hem echt een goede speler. Ik zie in hem eigenlijk ook wel een speler die bij Feyenoord gewoon van de bank kan komen", zegt El Ahmadi op ESPN. De oud-middenvelder snapt dat Azarkan, gezien het perspectief op speeltijd, mogelijk naar Twente trekt. "Maar ik vind nog steeds dat hij echt wel bij Feyenoord had gepast."

El Ahmadi krijgt bijval van Kuyt. "Echt een fantastische speler, ik heb zelf ook met hem gewerkt", is hij lovend. "Als je kijkt naar hoe vaak Feyenoord tegen vijfmansverdedigingen heeft moeten spelen dit seizoen, ook vandaag, en je dan ziet hoe goed en balvast Azarkan in de kleine ruimte is en hoe makkelijk hij draait... Er zijn niet veel spelers in de Eredivisie met die kwaliteiten."

Kuyt benadrukt dat Feyenoord, dat naar alle waarschijnlijkheid de Champions League ingaat, over een brede selectie moet beschikken. "En hij (Azarkan, red,) heeft bepaalde kwaliteiten die heel weinig spelers hebben, dus hoe fijn is het om zo'n speler in je elftal te hebben. Dat wil niet zeggen dat hij gelijk alle Champions League-wedstrijden moet gaan spelen, maar op Eredivisie-niveau is hij gewoon een goede speler. Als ik de keuze had, zou ik hem houden."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!