'Voor Rice wordt straks meer betaald dan de hele AZ-selectie waard is'

'Voor Rice wordt straks meer betaald dan de hele AZ-selectie waard is'

10-05-2023 09:19
36

Jordy Clasie is vol vertrouwen over zijn ploeg AZ richting de halve finale van de Conference League tegen West Ham United. De middenvelder is samen met doelman Mathew Ryan de enige met Premier League-ervaring en daarmee hoopt hij zijn teamgenoten te kunnen helpen.

Voor de halve finale in Londen is Clasie in ieder geval niet meer gespannen dan normaal. "Drie keer in mijn carrière voelde ik meer dan gewone spanning", vertelt de 31-jarige Clasie in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Bij mijn eerste wedstrijd voor Feyenoord, bij mijn debuut bij het Nederlands elftal en toen ik moest invallen in de halve finale van het WK tegen Argentinië. Nu heb ik alleen nog gezonde spanning en veel zin om te beginnen."

Clasie speelde al tegen West Ham United met Southampton en dus weet hij als één van de weinigen een beetje wat hij kan verwachten. "Als je alleen al naar de transferwaarde van de selectie van West Ham United kijkt, dan is dat een enorm verschil met ons. Ik geloof dat er voor die international Declan Rice straks meer betaald kan gaan worden dan onze hele selectie waard is."

Toch is dat voor Clasie zeker geen reden om bang te zijn voor The Hammers. "Dan staan ze ook nog in de middenmoot. Ze kunnen in principe kopen wie ze willen kopen. Maar daardoor winnen ze niet automatisch. Als je goed bent als team maak je altijd een kans."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!