Koeman maakt zich zorgen over Cillessen, maar neemt hem wel op in voorselectie

Koeman maakt zich zorgen over Cillessen, maar neemt hem wel op in voorselectie

14-05-2023 11:34 Laatste update: 18:52
123

Jasper Cillessen maakt deel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-finale in juni. Bondscoach Ronald Koeman maakt zich zorgen over de mentale gesteldheid van de keeper, maar ziet ondanks dat in hem nog altijd een potentiële Oranje-keeper. 

Cillessen is de afgelopen week geregeld onderwerp van gesprek. Na zijn grote fout tegen sc Heerenveen, vorige week zaterdag, ging het afgelopen vrijdag tegen FC Twente weer bijna mis. De doelman oogt onzeker, ziet ook Koeman. "Ja, daar maak ik me wel zorgen om. Ik praat er ook met Patrick (Lodewijks, keeperstrainer, red.) over. Hij is ook twee keer bij NEC geweest en heeft daar met Jasper gesproken", aldus Koeman bij Goedemorgen Eredivisie.

In April ging Cillessen twee keer in de fout tegen Vitesse. "Oke, dat zal iedere keeper overkomen. Maar ik schrok meer van die laatste goal tegen Heerenveen. En dan zie je toch, en ik heb gisteren ook beelden gezien, een stukje onzekerheid en vertrouwen dat hij als keeper op dat moment mist."

Koeman neemt hem desondanks gewoon op in de voorselectie van Oranje, dat op 14 juni de halve finale van de Nations League speelt tegen Kroatië. "Hij staat op de voorselectie ja", waarna in de studio van ESPN weer zijn fout tegen Heerenveen wordt aangehaald. "Ik kan me niet voorstellen dat dit een fout is die een keeper een keer maakt. Volgens mij heeft dit met zijn hele situatie te maken. Normaal is het gewoon een erg goede keeper. Dan accepteer je ook foutjes. Maar het zijn er wel een aantal in een korte periode. Maar om definitief te zeggen dat hij niet meer in beeld is, vind ik ook niet terecht."