Tadic omarmt suggestie: 'Ik zag kinderen huilen door een paar gasten'

Tadic omarmt suggestie: 'Ik zag kinderen huilen door een paar gasten'

16-05-2023 18:06 Laatste update: 19:54
133

Dusan Tadic vond het vervelend om dinsdag in een lege Euroborg te spelen. Ajax moest enkele dagen na het gestaakte duel met FC Groningen weer naar het noorden afreizen.

"Mentaal is het erg lastig om zonder fans te spelen. Het is ook niet leuk", zegt Tadic tegen ESPN. "Ik zag veel foto's van huilende kinderen, puur vanwege een paar gasten. Het is heel verdrietig om te zien. We moeten onze verantwoordelijkheid nemen, want dit mag niet gebeuren. Mensen uit Servië vragen me: wat gebeurt er in Nederland? Ze denken dat jullie een stel hooligans zijn. Dit is een mooi land met mooie mensen, maar we moeten een statement maken, omdat er kinderen aan het huilen zijn. We spelen voetbal voor hen. Het is erg triest, vanwege een paar gasten."

De verslaggever haalt aan dat de wedstrijd op Moedersdag werd gestaakt en stelt voor om na incidenten alleen nog moeders en kinderen toe te laten. "Ik denk dat het een goede oplossing zou zijn", stelt Tadic. "Het is weleens gebeurt in Servië. Kinderen zullen de wedstrijd herinneren en je motiveert ze om zelf voetballer te worden."