Kudus ontvangt vernietigende kritiek: 'Een speler die top is overkomt dit nooit'

Kudus ontvangt vernietigende kritiek: 'Een speler die top is overkomt dit nooit'

17-05-2023 09:02
73

Sjoerd Mossou vindt dat de goals van FC Groningen dinsdag tegen Ajax, kwamen door Mohammed Kudus. Dat vertelt de analist in zijn podcast bij het Algemeen Dagblad. Volgens Mossou zette hij totaal geen druk en is dat niet iets van alleen deze wedstrijd.

"Dat zie je echt niet meer anno 2023 in topvoetbal", begint Mossou over de pressing van Kudus bij de tweede goal van Groningen. "Kudus laat het volledig lopen als een voetballer op zondagochtend die nog speelt met een kater van de avond ervoor. Dit is hoe een amateurvoetballer druk zet, maar dan wel in het vierde of vijfde team. Het was een veelzeggend moment."

Wedden

Meer odds

Volgens Mossou is dit niet iets van alleen dit duel en hadden de scouts van Kudus daar ook beter op moeten letten. "Hele goede scouts letten ook op dit soort details. Dit soort details maken het totale beeld van een speler en dit helpt natuurlijk niet. Het is een geweldige voetballer, maar je mist iets in het realiseren dat je profvoetballer bent. Een speler die top is op alle gebieden, ook mentaal, overkomt dit nooit, echt nooit."

Toch wil Mossou niet alleen Kudus de schuld geven. "Het gaat niet alleen om hem, want je ziet dat er binnen het team van Ajax heel veel niet klopt. Ajax mag blij zijn als ze de laatste twee wedstrijden nog winnen, maar je kunt het je bijna niet voorstellen."