'Real gaat veranderingen doorvoeren na CL-vernedering, maar behoudt Ancelotti'

'Real gaat veranderingen doorvoeren na CL-vernedering, maar behoudt Ancelotti'

18-05-2023 11:24 Laatste update: 14:43
62

Real Madrid is niet van plan vroegtijdig afscheid te nemen van Carlo Ancelotti. De Koninklijke werd woensdag afgedroogd in de halve finale van de Champions League, maar gaan volgend seizoen 'gewoon' verder met de Italiaanse trainer.

The Athletic weet te melden dat het winnen van de Copa del Rey dit seizoen voldoende was voor Ancelotti om aan te blijven. Het bestuur van Real wil de komende maanden eraan werken om een tegenstander als Manchester City volgend seizoen wél te verslaan en gaat dat met dezelfde trainer doen. Begin mei was clubpresident Florentino Pérez nog duidelijk over de toekomst van de trainer. "Zijn contract loopt tot 2024 door, we zijn zielsgelukkig met Ancelotti."

De club wil de komende weken duidelijkheid scheppen over de spelersgroep. Het is de bedoeling dat Jude Bellingham zo snel mogelijk naar de Spaanse hoofdstad komt en dat de contracten van Luka Modric, Toni Kroos en Karim Benzema worden vernieuwd. Het verblijf van Marco Asensio, Nacho and Dani Ceballos kent nog de nodige vraagtekens.