West Ham-fan 'Knollsy' treedt op tegen AZ-ultra's: 'Ik wist wat ze van plan waren'

West Ham-fan 'Knollsy' treedt op tegen AZ-ultra's: 'Ik wist wat ze van plan waren'

21-05-2023 15:25 Laatste update: 15:29
95

West Ham United-fan Chris Knolls gooide zich donderdag in het Conference League-duel met AZ voor Alkmaarse ultra's als menselijk schild. De Engelsman, bijnaam 'Knollsy', kreeg de nodige klappen en behoedde het uitvak voor meer geweld.

'Knollsy' spreekt na de uit de hand gelopen wedstrijd met The Mirror over zijn heldendaad. De Engelsman vergaarde na zijn actie flinke bekendheid bij het publiek van West Ham en kreeg zondag een staande ovatie in het duel met Leeds United. "Ik houd niet van agressievelingen. Je kon zien dat ze voor problemen gingen zorgen en ik wilde niet dat ze de mensen achter ons zouden bereiken", meent Knolls over het incident in Alkmaar.

De West Ham-fan kreeg rake klappen en werd door zes ultra's belaagd. "Ik wist wat ze van plan waren. Het was vrij duidelijk wat er ging gebeuren, omdat ze naar ons toe kwamen. Het waren de ultra’s, dat kon je zien aan wat ze droegen. Ik had besloten om ze niet naar boven te laten komen."

Knolls kwam niet ongeschonden uit de strijd, maar maakt het naar omstandigheden goed. "Terwijl ik met andere jongens bezig ben, is er een man die me gewoon constant op de zijkant van mijn hoofd heeft geslagen. Dat is de oorzaak van mijn blauwe oog. Het is niet zo erg, maar misschien ga ik naar het ziekenhuis om het te laten nakijken", besluit Knolls.