Opvallende kritiek Perez op Simons: 'Vermoeiend om dat jankgezicht te zien'

Opvallende kritiek Perez op Simons: 'Vermoeiend om dat jankgezicht te zien'

22-05-2023 11:21 Laatste update: 11:24
133

Kenneth Perez stoort zich soms aan het gedrag van Xavi Simons. Ook in het duel met sc Heerenveen (3-3) vertoonde de grote uitblinker van PSV 'een jankgezicht', aldus de ESPN-analist bij Dit Was Het Weekend.

"Heerenveen had de cadeautjes moeten uitpakken, want PSV heeft de mentaliteit om terug te komen. En heel vaak is daar Xavi Simons bij betrokken", begint Perez lovend. "Hij heeft een ongelooflijke honger." Dat heeft volgens De Deen ook een keerzijde. "Het gaat vaak gepaard met dat 'jankgezicht'. Dat is dan wel weer vermoeiend om naar te kijken. Je hoeft je niet elke keer aan te stellen."

Perez vervolgt: "Maar dat neemt niet weg... Hoe die penalty gewonnen wordt door Simons, dat is gewoon doorzetten. Snel op de voeten zijn en ten koste van alles de bal willen pakken. Het is superslecht van Bruma, maar ook echt wel knap van Simons. Hij beleeft een geweldig seizoen."

Luuk de Jong
Perez denkt niet dat Luuk de Jong volgend seizoen nog de aanvalsleider van PSV moet zijn. "Je moet doorselecteren in de hele selectie, dus ook De Jong. Het wankelt eigenlijk aan alle kanten bij PSV. Daarom vind ik het knap dat ze misschien tweede worden in de Eredivisie en de beker hebben gewonnen met een vrij matig team."