'Nederlandse Vardy' scoort erop los in Schotland: 'Dit is sinds 1920 niet gebeurd'

'Nederlandse Vardy' scoort erop los in Schotland: 'Dit is sinds 1920 niet gebeurd'

25 mei - 15:31 Laatste update: 15:33
49

Kevin van Veen wist woensdag voor de tiende keer op rij te scoren in de Scottish Premiership. Slechts één keer wist een speler van Motherwell FC een dergelijke reeks te behalen: ruim honderd jaar geleden. 

Van Veen speelde sinds begin maart tien wedstrijden voor Motherwell en was daarin dertien keer trefzeker. De Nederlandse spits werd ook genomineerd voor de eretitel Speler van het Jaar in Schotland, maar verloor van Celtic-aanvaller Kyogo Furuhashi. Van Veen was dit seizoen goed voor 24 doelpunten in 37 duels.

Het verhaal van Van Veen doet in veel opzichten denken aan dat van Jamie Vardy. De Engelse spits kwam pas laat tot bloei en wist bij Leicester City in het seizoen 2015-2016 elf wedstrijden op rij te scoren in de Premier League. Destijds werd het record van Ruud van Nistelrooij verbroken, die op tien doelpunten op rij stond.

De laatste keer dat een speler van Motherwell tien duels op rij wist te scoren, was in het seizoen 1919-1920. Destijds wist Hughie Ferguson dat te presteren. Van Veen speelt de laatste jaren in Engeland en Schotland en werd in 2016 nog verhuurd aan SC Cambuur. De Nederlander ligt tot 2024 vast bij Motherwell.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie