Hyballa: 'Een biertje, een whiskey en dan weer verder, want ik ben een dier'

Hyballa: 'Een biertje, een whiskey en dan weer verder, want ik ben een dier'

28-05-2023 08:15
44

Peter Hyballa heeft op geheel eigen wijze gereageerd op de zege van NAC Breda op bezoek bij MVV. De trainer won met 1-4 in Zuid-Limburg, waardoor hij zich met zijn ploeg plaatste voor de halve finale van de play-offs.

Hyballa stond na afloop in eerste instantie ietwat chagrijnig voor de camera van ESPN. "Je weet wel waarom, je wil het zeker uit mijn mond horen? Het is de rode kaart van Roy (Kortsmit, red.). Wat moet ik nou zeggen? Ik was heel erg boos. Dat is nu voorbij. Ik moest gaan schakelen. Toen dacht ik: Jort van der Sande was al spits en entertainer, maar nu ook doelman. Ik had al mijn wissels gebruikt, want ik hield er even geen rekening mee dat we nog rood gingen pakken."

Snel daarna werd Hyballa positiever. NAC stond in de winterstop immers nog veertiende en kan zich nu opmaken voor de halve finale. "We winnen 1-4 en ik praat negatief, dat is raar. We hebben namelijk fantastisch gespeeld, het sinds januari echt geweldig gedaan. De eerste helft, perfect in de pressing. En met tien tegen elf weten we uit een diepe counter nog te scoren."

"Daarom zijn we klaar voor woensdag", vervolgt Hyballa, die dan om 18.45 uur FC Emmen ontvangt. Vanavond drink ik een biertje met het team. Twee mag ook. En een whiskey voor mijn stem. Morgen weer klaar, want ik ben een dier. Dan ga ik met Ton Lokhoff (assistent-trainer, red.) naar FC Utrecht - FC Emmen kijken."