Ocampos doet pijnlijk boekje open over Ajax: 'Soms kwamen ze niet opdagen'

Ocampos doet pijnlijk boekje open over Ajax: 'Soms kwamen ze niet opdagen'

29 mei - 15:09 Laatste update: 15:20
184

Lucas Ocampos beleefde een teleurstellend halfjaar bij Ajax en is niet onder de indruk van de manier waarop dingen werden geregeld in Amsterdam. De aanvaller staat binnenkort in de finale van de Europa League, maar was enkele maanden terug nog wisselspeler in de hoofdstad.

Ocampos spreekt in een groot interview met Relevo over zijn maanden in Amsterdam. De speler voelde zich niet serieus genomen door Ajax. "Drie maanden geleden trainde ik nog op een jeugdcomplex in Nederland. Er waren dagen dat de fysiotherapeuten én de fysieke trainers gewoon niet kwamen opdagen om met me te trainen. En nu sta ik in de finale van de Europa League, met de club waar ik van houd."

Sevilla neemt het op tegen AS Roma in de finale. Ocampos kon bij Ajax niet imponeren, maar is voor Sevilla wekelijks belangrijk. "Ik heb nooit om een speciale behandeling gevraagd, ik wilde alleen een beetje respect. Ze kunnen duizend dingen over me zeggen, maar ik was altijd een goede professional", blikt Ocampos terug. "Ik ging van Sevilla naar een serieuze club, Ajax, een historische club. Bij iedereen bekend om de successen die het had. Het gebrek aan professionaliteit is in die zin wel gek."

De linksbuiten is niet van mening dat hij zijn waarde kon tonen in Amsterdam. "Ik heb het gevoel dat ik geen kansen heb gehad. Ik speelde negentig minuten in zes maanden. Vertel me welke speler iets bewijst in negentig minuten. En het is ook niet zo dat ik een hele wedstrijd speelde: de ene keer tien minuten, dan zes... Ik ben geen vijfminutenspeler, dat is de realiteit", besluit Ocampos. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!