Jonker verrast met twee oudgedienden in voorselectie van Oranje Leeuwinnen

Jonker verrast met twee oudgedienden in voorselectie van Oranje Leeuwinnen

31-05-2023 16:19 Laatste update: 16:21
7

Shanice van de Sanden en Kika van Es moesten het EK voor vrouwen van vorig jaar nog via de televisie volgen, maar het tweetal mag nu hopen op een plekje in de WK-selectie van de Oranje Leeuwinnen. Bondscoach Andries Jonker heeft de twee opgenomen in zijn voorselectie.

Van de Sanden en Van Es zijn de opvallendste namen in de dertigkoppige voorselectie van Jonker. Eerstgenoemde speelde haar laatste interland anderhalf jaar geleden, terwijl Van Es recent door een moeilijke periode ging. De 31-jarige speelster van PSV kreeg in maart een miskraam. De twee waren dus ook niet van de partij op het EK van vorig jaar. Toen stond Mark Parsons nog voor de groep bij de Nederlandse vrouwen.

Het was al bekend dat Vivianne Miedema niet van de partij zou zijn op het WK. Ze heeft een zware knieblessure en zit dus ook niet in de voorselectie. Jonker moet nog zeven speelsters af laten vallen voor zijn definitieve selectie, die op 30 juni bekend zal worden. De Oranje Leeuwinnen zitten op het WK in een pittige poule met regerend wereldkampioen de Verenigde Staten, Portugal en Vietnam. Het wereldkampioenschap wordt afgewerkt in Australië en Nieuw-Zeeland.