VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: aanvallende middenvelder

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: aanvallende middenvelder

2 juni 2023 om 17:00

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. De bal ligt volledig in jullie handen: wie was de beste aanvallende middenvelder? Dit zijn de genomineerden, op alfabetische volgorde.

Mats Seuntjens (Fortuna Sittard/RKC Waalwijk)
Als aanvoerder van Fortuna Sittard vertrok Seuntjens afgelopen winter naar RKC Waalwijk. Met name in Brabant maakte de 31-jarige middenvelder een ijzersterk seizoen door. Hoewel hij maar een halfjaar bij RKC heeft gespeeld, was hij bij 24 procent van de totale doelpuntenproductie van de Waalwijkers direct betrokken. Het levert hem een transfer naar FC Utrecht op.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

Xavi Simons (PSV)
De gedeeld Eredivisie-topscorer is de Nederlandse velden na één seizoen misschien al wel ontgroeid. Simons, net twintig jaar geworden, nam PSV geregeld op sleeptouw en kreeg het publiek geregeld op de banken met geweldige hoogstandjes. De vraag rijst of de Eindhovenaren hem uit de handen van de Europese elite kunnen houden.

Sebastian Szymanski (Feyenoord)
Een huurperiode waar je van tevoren op hoopt. De deal met Dinamo Moskou bleek een schot in de roos voor Feyenoord. Szymanski had met zijn goals en assists een belangrijk aandeel in de eerste landstitel sinds 2017. De Rotterdammers zijn op weg om Szymanski nog een jaar te huren.

Oussama Tannane (NEC)
Het sierpaardje van de Nederlandse velden. De 29-jarige middenvelder haalde de headlines dit seizoen vanwege zowel zijn gedrag als zijn kunststukjes. Dat laatste beeld overheerst. Een speler als Tannane moet gekoesterd worden in de Eredivisie.

Arno Verschueren (Sparta Rotterdam)
Verschueren was dit seizoen een van de drijvende krachten bij Sparta Rotterdam. De 26-jarige Belg moest Vito van Crooij en Tobias Lauritsen in stelling brengen, maar sloeg zichzelf niet over. Hij kwam in 31 optredens tot negen doelpunten: een uitstekende score.

Wie verdient het plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar:
Doelman
Rechtsback
Centrale verdedigers
Linksback
Controlerende middenvelders