'Stroomversnelling: Kökcü persoonlijk rond met Benfica, openingsbod aanstaande'

'Stroomversnelling: Kökcü persoonlijk rond met Benfica, openingsbod aanstaande'

08-06-2023 10:32
246

Orkun Kökcü heeft een mondeling akkoord bereikt met Benfica, meldt 1908O Glorioso moet alleen nog met Feyenoord tot een overeenstemming komen en de Portugezen zijn voornemens dat spoedig te doen.

Zoals eerder op de donderdag bekend werd, wil Benfica op dezelfde dag nog een recorddeal bewerkstelligen. Volgens 1908 bedraagt het openingsbod uit Portugal dertig miljoen euro, exclusief 'interessante variabelen'. Kökcü kan naar verluidt rugnummer tien krijgen bij de Portugees landskampioen en een verdrievoudiging van zijn Feyenoord-salaris krijgen.

Feyenoord gaat naar verluidt hoog in de boom zitten en verlangt veertig miljoen euro vast voor de 22-jarige middenvelder. Kökcü kan ook rekenen op interesse uit de Premier League en de Engelse clubs zouden meer dan dertig miljoen euro over hebben voor de captain, waardoor de Rotterdammers de onderhandelingen hard ingaan. 

Mocht Benfica toch een lager bedrag overmaken naar Rotterdam, stuurt algemeen directeur Dennis te Kloese aan op een fors doorverkooppercentage. De Portugezen hebben de voorbije jaren onder meer Darwin Núñez, Enzo Fernández en João Félix voor flinke sommen verkocht. Benfica hoopt voor de start van de interlandperiode tot een overeenstemming met Feyenoord te komen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!