NEC ziet grote ster Tannane vertrekken: spelmaker licht clausule in contract

NEC ziet grote ster Tannane vertrekken: spelmaker licht clausule in contract

22-06-2023 13:58 Laatste update: 14:02
47

Oussama Tannane heeft zijn transfer naar Umm Salal in Qatar afgerond. De 29-jarige spelmaker komt over van NEC, waar hij nog een contract voor één seizoen had.

Bij Umm Salal tekent Tannane een verbintenis voor twee seizoenen. Carlos Aalbers, technisch directeur van de Nijmegenaren, betreurt zijn vertrek. "Oussama heeft gebruik gemaakt van een clausule die was opgenomen in het contract", zegt hij op de clubsite. "Wij respecteren zijn keuze en willen hem bedanken voor het afgelopen seizoen. We hebben allemaal kunnen genieten van zijn creativiteit en acties op het veld. Namens de club willen hem dan ook heel veel succes wensen in Qatar."

Tannane kwam afgelopen zomer transfervrij over van het Turkse Göztepe. Hij speelde 28 wedstrijden voor NEC, waarin hij zeven keer het net wist te vinden en daarnaast twaalf assists op zijn naam schreef. In #DoneDeal werd dinsdag al gewag gemaakt van de naderende transfer van Tannane.

De elfvoudig Marokkaans international speelde eerder voor sc Heerenveen, Heracles Almelo, AS Saint-Étienne en Vitesse. De Franse club verhuurde hem ook nog aan Las Palmas en FC Utrecht.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!