'Het gebeurde regelmatig dat Theo Janssen en ik dronken op de training kwamen'

'Het gebeurde regelmatig dat Theo Janssen en ik dronken op de training kwamen'

09-07-2023 20:01 Laatste update: 21:28
136

Nick Hengelman doet een boekje open over zijn tijd bij FC Twente en vertelt over de grote verschillen tussen vroeger en nu. Zo ging de oud-doelman met zijn teamgenoten wekelijks de stad in, haalden zij als team vaak avonden door en heeft hij naar eigen zeggen een nachtclub in Hengelo 'gesloopt' samen met Theo Janssen in zijn tijd bij FC Twente. De voormalig doelman van onder meer Jong Ajax, FC Twente en Go Ahead Eagles kwam in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur met mooie anekdotes die ook terug te vinden zijn in zijn boek Schaakmat

"In mijn eerste periode bij Twente gingen we wekelijks de stad in. Het was heel gewoon om elk weekend de stad in te duiken met een aantal gasten. We hadden destijds een mooi groepje en gingen elk weekend door tot de vroege uurtjes. Jongens als Peter Wisgerhof, Sander Boschker en Theo Janssen waren altijd van de partij. Ik was met Janssen vaste gast in Club Merlijn in Hengelo", aldus Hengelman. "Misschien hebben we hem destijds wel gesloopt, maar hij bestaat nog wel. Het is een bekend café in de stad. Het gebeurde regelmatig dat we de volgende dag nog dronken op de training verschenen."

De oud-keeper weet dat dit tegenwoordig onmogelijk is vanwege sociale media. "Nu gebeuren dat soort dingen veel minder, althans in het openbaar. Dat gaat tegen je werken tijdens je carrière. Voetballers huren tegenwoordig vaak een huis af en zorgen dat zich daar een mooi feestje afspeelt. Daar gebeuren dan de gekste dingen."

Even later komt Hengelman nog even terug op zijn tijd met Janssen. "Dan gingen we met z'n tweeën naar Club Merlijn. Waar we dan eindigden? Dat kon echt overal zijn. We gingen door tot in de vroege uurtjes, ook als we de volgende dag gewoon op de club moesten zijn voor een wedstrijd of training. Zoveel jongens van onze groep deden dat in die tijd. Ik ken weinig voetballers die niet drinken of roken. Alleen weinig zijn er echt eerlijk over. In die tijd kon dat ook gewoon allemaal nog, maar tegenwoordig staat het meteen online. De spelers van nu zijn daarom een stuk voorzichtiger."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast met al het laatste transfernieuws en wekelijks een bijzondere gast!