Update: Willem II bereikt akkoord met Ajax en strikt Hornkamp-vervanger

Update: Willem II bereikt akkoord met Ajax en strikt Hornkamp-vervanger

12-07-2023 16:12 Laatste update: 21:32
104

Ajax lijkt definitief afscheid te nemen van Max de Waal. De 21-jarige middenvelder annex aanvaller staat op het punt om een meerjarig contract te tekenen bij Willem II, meldt het Brabants Dagblad.

De Waal speelds sinds zijn elfde in de jeugd van Ajax. In september 2019 debuteerde hij namens Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers verhuurden hem in januari 2022 aan PEC Zwolle, waarvoor hij zeven keer inviel in de Eredivisie. Het afgelopen seizoen was de spits actief voor ADO Den Haag, maar met twee goals in achttien optredens, waarvan twaalf als basisspeler, was dat geen groot succes.

Wedden

Meer odds

Nu wil Willem II hem definitief overnemen van Ajax, schrijft het BD. De Waal kan als spits, aanvallende middenvelder en eventueel vanaf de vleugels uit de voeten. Daarmee moet hij trainer Reinier Robbemond meer opties geven voorin. De Tilburgers zagen bovendien Jizz Hornkamp naar Heracles Almelo vertrekken.

Update: Max de Waal verruilt Ajax definitief voor Willem II, zo maken de clubs bekend. De 21-jarige spits annex aanvallende middenvelder tekent voor drie jaar in Tilburg en is de eerste zomerse versterking.

"Het is enerzijds vreemd om Ajax na tien jaar definitief te verlaten. Ik heb er veel mensen leren kennen en me als voetballer ontwikkeld. Anderzijds weet ik nu dat mijn toekomst de komende jaren hier in Tilburg ligt. Dat geeft duidelijkheid en rust", zegt De Waal op de website van de Tricolores. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!