'Bergkamp is de reden waarom ik geworden ben wie ik geworden ben'

'Bergkamp is de reden waarom ik geworden ben wie ik geworden ben'

16-07-2023 20:33
90

Thierry Henry vindt Dennis Bergkamp de beste speler met wie hij ooit heeft samengespeeld. De Fransman was jarenlang teamgenoot van de Nederlandse aanvaller bij Arsenal

Tussen 1999 en 2007 speelde Henry in het shirt van de Noord-Londense club, terwijl Bergkamp tussen 1995 en 2006 uitkwam voor Arsenal. Samen werden ze landskampioen in 2004. "Deze man is de reden waarom ik geworden ben wie ik geworden ben", aldus Henry tijdens een interview voor de officiële kanalen van de PFA, de Engelse spelersvakbond. "Want deze man was altijd de beste op training. Een loopactie, technisch, een passingoefening. Wat het ook was: Dennis moest het op de juiste manier doen, op de Bergkamp-manier. Hij was het beste voorbeeld dat je kon hebben als een professional."

"Deze man is de reden waarom ik geworden ben wie ik geworden ben", zei Henry. "Want deze man was altijd de beste op training. Een loopactie, technisch, een passingoefening. Wat het ook was: Dennis moest het op de juiste manier doen, op de Bergkamp-manier. Hij was het beste voorbeeld dat je kon hebben als een professional. Maar ook zijn gedrag. Hij straalde uit dat hij beter was dan jij. Dus voor mij is deze man de beste."