'Eiting willen we héél graag hebben, echt een speler die ons vooruit gaat helpen'

'Eiting willen we héél graag hebben, echt een speler die ons vooruit gaat helpen'

21-07-2023 10:37
129

Arnold Bruggink draait er niet omheen: FC Twente wil Carel Eiting overnemen van FC Volendam en ook de 25-jarige middenvelder wil graag. De twee eredivisionisten steggelen nog over de transfersom.

Twente is op zoek naar versterking voor de vleugels én een centrale middenvelder. Eiting staat bovenaan de lijst in Enschede, erkent Bruggink in de podcast De Ballen Verstand van TC/Tubantia. "Eiting willen we héél graag hebben. Dat is echt een speler die ons vooruit gaat helpen", aldus de nieuwe technisch directeur. "Maar het is nog niet geregeld."

Wedden

Meer odds

Volendam is verbolgen over het openingsbod van Twente, dat niet meer dan 400 duizend euro zou bedragen. Vervolgens werd er een optie gelicht, waardoor Eiting nu tot medio 2025 vastligt. Nu zou er onenigheid tussen de clubs zijn over een al dan niet bestaande gelimiteerde afkoopsom.

Bruggink heeft een andere lezing. "Waarom het zo lang duurt? Omdat er meerdere partijen bij betrokken zijn. Eiting heeft een Engelstalige zaakwaarnemer en dat helpt ook niet echt mee in de communicatie. Ook zijn familie is betrokken. We zijn heel lang met elkaar in gesprek. Dat verloopt prima, maar er is nog niets definitief. Eiting wil graag, dat is het probleem niet. Maar de clubs moeten nog dingen regelen. Of hij naar Enschede komt? Ik hoop het wel."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!