Union neemt afscheid van Boniface en ontvangt recordbedrag voor aanvaller

Union neemt afscheid van Boniface en ontvangt recordbedrag voor aanvaller

22-07-2023 23:22 Laatste update: 23-07-2023 01:08
20

Victor Boniface verlaat Union Sint-Gillis voor een recordbedrag. De Nigeriaanse spits maakt voor naar verluidt ruim twintig miljoen euro de overstap naar Bayer Leverkusen. Door bonussen kan dat bedrag nog oplopen tot 28 miljoen, melden Belgische media.

Union neemt via de officiële kanalen afscheid van Boniface, die zich het afgelopen seizoen flink in de kijker heeft gespeeld in België. Naast Leverkusen zou ook Everton geïnteresseerd zijn. Boniface werd in 2022 door Union van Bodø/Glimt overgenomen voor een slordige twee miljoen euro. De Belgische club verdient dat bedrag nu in tienvoud terug.

Boniface tekent een contract tot 2028 bij Leverkusen. De Duitse club nam eerder op zaterdag afscheid van Moussa Diaby, die zijn carrière bij Aston Villa voortzet. Door het flinke prijskaartje van de Fransman kan Leverkusen ook na de komst van Boniface nog de transfermarkt op. Boniface kwam het afgelopen seizoen tot zeven doelpunten en zeven assists in de Jupiler Pro League. Vooral in de Europa League maakte de fysiek sterke aanvaller ook indruk met zes doelpunten en twee assists in tien wedstrijden. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!