Hatzidiakos kijkt met verdriet naar bosbranden: 'Dat maakt het des te wranger'

Hatzidiakos kijkt met verdriet naar bosbranden: 'Dat maakt het des te wranger'

24-07-2023 20:13
27

Pantelis Hatzidiakos kijkt met verdriet en ongenoegen naar de bosbranden in Rhodos. Op het Griekse eiland zijn de afgelopen dagen duizenden mensen op de vlucht geslagen. De Griekse verdediger van AZ, die werd geboren op het eiland, volgt het nieuws op de voet.

"Als ik Facebook of Instagram open, krijg ik om de paar minuten beelden door van mensen die op de vlucht zijn. Vanuit de lucht is ook goed te zien hoe het vuur een stuk van het eiland in de greep houdt", aldus Hatzidiakos in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Hatzidiakos hoort veel kritiek op de Griekse autoriteiten. "Er moet in korte tijd veel worden geregeld en dat gaat maar moeizaam. Het is moeilijk om hier in Nederland te zijn en weinig te kunnen doen. Als ik momenteel niet gebonden was aan Nederland was door mijn voetballoopbaan, had ik daar graag geholpen als vrijwilliger. Dat de branden waarschijnlijk zijn aangestoken maakt het des te wranger."

De hoge temperaturen en de wind zorgen ervoor dat de ellende niet snel voorbij zal zijn, weet Hatzidiakos, die er twee jaar geleden nog was. "Het is een schitterend eiland. Ik ben er twee zomers geleden nog met Guus Til (oud-ploeggenoot bij AZ, red.) geweest. Hij vond het echt een paradijs. Mensen die er zijn geweest, willen hoe dan ook een keer terugkomen. De schoonheid ervan mag niet verloren gaan."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!