'PSV ziet ook Olympique Marseille instappen in race om Belgisch transfertarget'

'PSV ziet ook Olympique Marseille instappen in race om Belgisch transfertarget'

01-08-2023 15:12 Laatste update: 16:00
48

Naast Aston Villa en PSV heeft ook Olympique Marseille Charles De Ketelaere op het lijstje staan. In de ochtendeditie van Gazzetta dello Sport schetst de krant dat de Belg nu drie opties heeft, maar er nog geen concreet bod is binnengekomen bij AC Milan.

Eerder werd ook nog een club uit de Serie A genoemd in de strijd om De Ketelaere. Volgens de Italiaanse media zou Atalanta Bergamo ook kandidaat zijn, maar die bevestiging is er nog niet. AC Milan zet in ieder geval hoog in. De Milanezen willen het liefst een definitieve transfer van De Ketelaere, alleen willen ze niet te veel verlies leiden. Milan hanteert een vraagprijs van 28 miljoen euro, 7 miljoen minder dan de 35 waarvoor De Ketelaere werd gekocht van Club Brugge.

Door de relatief hoge vraagprijs van Milan, lijkt een huurdeal waarschijnlijker. Daar zouden I Rossoneri alleen mee akkoord willen gaan als er een optie tot koop in het contract wordt opgenomen. De 22-jarige De Ketelaere kwam in 32 Serie A-duels in actie vorig seizoen. Negen daarvan was hij basisspeler en bij 23 duels viel hij in. De Belg wist de clubleiding niet te overtuigen, waardoor hij ook komend seizoen niet direct uitzicht heeft op een basisplaats.

Olympique Marseille eindigde vorig seizoen derde in de Ligue 1. Dat betekent dat de Franse ploeg geen direct Champions League-ticket heeft gekregen, maar het net als PSV via de voorrondes moet afdwingen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Evgeniy Levchenko!