'Ajax kaapt West Ham-deal en nadert komst van toptalent Manchester City'

'Ajax kaapt West Ham-deal en nadert komst van toptalent Manchester City'

01-08-2023 17:51 Laatste update: 23:00
451

Ajax is dicht bij het aantrekken van Carlos Borges van Manchester City. De Amsterdammers hebben een mondeling akkoord bereikt, meldt Fabrizio Romano. Borges, een negentienjarige aanvaller uit Portugal, landt binnenkort in Amsterdam voor zijn medische keuring.

Volgens meerdere media gaat het om een definitieve transfer en dus geen huurperiode. Borges leek lange tijd op weg naar West Ham United, maar daar hebben de Amsterdammers een stokje voor gestoken. Volgens Romano is het een kwestie van tijd voordat de Portugese tiener wordt gepresenteerd bij Ajax. 

Borges speelde vorig seizoen zijn wedstrijden voor het beloftenteam van Manchester City. Borges kende een ijzersterk seizoen met 21 goals en 9 assists in 24 competitiewedstrijden. Ook werd hij uitgeroepen tot beste speler van de competitie, de Premier League 2. Borges speelt voornamelijk als linksbuiten, maar hij kan ook vanaf rechts uit de voeten.

Borges begon zijn loopbaan in de jeugd van Sporting Portugal. Daar werd hij in 2014 door Manchester City opgepikt. Sindsdien doorliep hij alle jeugdelftallen van The Citizens. Zijn verbintenis in Manchester loopt nog tot de zomer van 2024. Volgens onder meer The Guardian was West Ham dichtbij een definitieve transfer van Borges. Met die - inmiddels afgeketste - transfer was een bedrag van rond de zestien miljoen euro gemoeid.