Update: 'Milan en Atalanta bereiken akkoord over PSV-target De Ketelaere'

Update: 'Milan en Atalanta bereiken akkoord over PSV-target De Ketelaere'

02-08-2023 23:30 Laatste update: 03-08-2023 08:04
96

Niet PSV, maar Atalanta Bergamo lijkt nu goede kans te maken op de komst van Charles De Ketelaere. AC Milan zou de Belgische aanvaller namelijk liever 'dichter bij huis' aan het werk willen zien, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Na de exit van Xavi Simons hoopte PSV zich te kunnen versterken met De Ketelaere, die een teleurstellend eerste seizoen achter de rug heeft bij Milan. De Eindhovenaren hoopten op een huurdeal, eventueel met optie tot koop. De nummer twee van de Eredivisie lijkt echter achter het net te gaan vissen. Het ED stelt namelijk dat Atalanta 'kansrijk' is. Eerder maakte de regionale krant al melding van het feit dat die club interesse heeft in De Ketelaere.

In België kwam woensdag naar buiten dat De Ketelaere zelf zou bedanken voor een transfer naar Eindhoven. Het ED spreekt dat echter tegen. De Belgisch international heeft zelf wel interesse in PSV, maar zijn club AC Milan zou liever een deal sluiten met een club dichter bij huis. Het lijkt erop dat Atalanta ook voor een huurdeal gaat, al wordt dat niet expliciet gemeld door het ED.

De kans is in ieder geval nihil dat De Ketelaere nog naar PSV komt, wat een klap is voor de ploeg van Peter Bosz. PSV heeft nog een maand de tijd om alsnog een vervanger aan te trekken voor de vertrokken Xavi Simons.

Update: Fabrizio Romano meldt nu dat Atalanta Bergamo en AC Milan al een akkoord hebben bereikt over de verhuur van Charles De Ketelaere. Zelf moet de Belg er nog uit zien te komen met de club van Marten de Roon en Teun Koopmeiners. De Ketelaere had ook wel oren naar PSV, maar Milan stalt hem liever in de Serie A. Atalanta betaalt naar verluidt een huursom van zes miljoen euro.

(edited)