'PSV grijpt definitief mis: beoogde opvolger van Simons verhuist binnen Italië'

'PSV grijpt definitief mis: beoogde opvolger van Simons verhuist binnen Italië'

06-08-2023 13:57
77

Charles De Ketelaere maakt binnen Italië de overstap naar Atalanta Bergamo. Volgens transferjournalist Gianluca di Marzio is de deal met zijn huidige club AC Milan helemaal rond en wordt de Belg spoedig gepresenteerd. PSV hoopte lange tijd op de aanvaller, maar de Eindhovenaren vissen dus achter het net.

Atalanta moet drie miljoen euro betalen om De Ketelaere voor een jaar te kunnen huren. Daarbij is wel een optie tot koop bedongen. Mocht Atalanta De Ketelaere volgend jaar willen overnemen dan betaalt de club 22 miljoen euro. Een bedrag dat door bonussen op kan lopen tot 26 miljoen. De Ketelaere zal in de komende dagen gepresenteerd worden bij Atalanta. Ook de presentatie van Gianluca Scamacca bij de Italiaanse club laat niet lang op zich wachten.

PSV had De Ketelaere lange tijd op het oog als opvolger van Xavi Simons. Van Milan kregen de Eindhovenaren echter te horen, dat ze de Belg het liefst binnen Italië wilden verhuren. Ook clubs uit de Premier League vingen daardoor bot. PSV is nu dichtbij de komst van Malik Tilman van Bayern München. De Ketelaere werd vorig seizoen voor 35,5 miljoen binnengebracht bij de Milanezen, maar de aanvaller die overkwam van Club Brugge wist niet te overtuigen.