Bruggink bevestigt Twente-interesse: 'Snelheid, diepte, lef en een actie'

Bruggink bevestigt Twente-interesse: 'Snelheid, diepte, lef en een actie'

12-08-2023 09:45
65

FC Twente-directeur Arnold Bruggink bevestigt dat Mitchell van Bergen een transfertarget is in Enschede. De voormalig vleugelspeler van sc Heerenveen komt bij Stade Reims niet veel aan spelen toe, maar het is afwachten of hij haalbaar is.

"Stade Reims is een club die het geld niet heel hard nodig heeft. We hebben al wel met de speler gesproken. De status is dat wij nu proberen om daar uit te komen", zegt Bruggink bij De Oosttribune van RTV Oost. "Van Bergen brengt iets in het elftal wat we niet hebben. Hij heeft snelheid, diepte, lef en een actie. En ook nog eens een uitstekende mentaliteit. Het is een hele open jongen, die heel graag wil."

Volgens Bruggink staat de 23-jarige Van Bergen open voor een overstap naar FC Twente. "Ja, dat denk ik wel", stelt de technisch directeur. "Wij kunnen hem eventueel een podium geven om weer te laten zien wat hij kan. En wij hebben dit wel echt in het elftal nodig. We hebben snelheid en meer wapens in het elftal nodig. Ik denk dat hij dat wel kan zijn."

Van Bergen is echter geen garantie op doelpunten en assists. In 119 Eredivisie-duels tekende hij voor zestien goals en was hij dertien keer aangever. "Maar wij zitten in de categorie spelers waarvan wij denken dat ze zich snel kunnen aanpassen en de Nederlandse competitie goed kennen. Ze moeten wapens hebben en op beide flanken kunnen spelen. Hij heeft tegen topclubs altijd goede statistieken gehad, omdat hij snel is. Ik denk dat Van Bergen de Misidjan-statistieken moet kunnen halen."

Virgil Misidjan was afgelopen seizoen goed voor acht goals en drie assists bij Twente, terwijl hij een jaar eerder niet verder kwam dan drie treffers en drie assists.