Fabrizio Romano: eindstation in zicht, Vranckx hard op weg naar PSV

Fabrizio Romano: eindstation in zicht, Vranckx hard op weg naar PSV

14-08-2023 22:58 Laatste update: 23:03
301

Groot nieuws van Fabrizio Romano: er is een reële kans dat Aster Vranckx deze week de overstap maakt naar PSV. De Belgische middenvelder van VfL Wolfsburg staat naar verluidt te trappelen.

Tien dagen geleden bereikten PSV en Vranckx al een akkoord, maar Wolfsburg gaf vooralsnog geen groen licht voor een transfer. De Duitsers wilden eerst een nieuwe middenvelder aan de selectie toevoegen. Dat is bijna gelukt: Lovro Majer komt op korte termijn over van Stade Rennes. Wolfsburg betaalt dertig miljoen euro.

Daardoor is de weg vrij voor PSV en Vranckx. Volgens Romano hebben de onderhandelingen bijna het eindstation bereikt. In het contract van de Belgische middenvelder, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor AC Milan, zou een gelimiteerde afkoopsom van twaalf miljoen euro staan.

De twintigjarige Vranckx bracht eerder deze zomer al een bezoek aan het Philips Stadion. Daar sprak hij ook met de clubleiding. "Voor mij is het een eer als een club als PSV mij wil hebben", liet hij vorige week nog optekenen in Duitsland.

PSV gaf deze zomer ook al miljoenen uit aan Noa Lang, Ricardo Pepi en Jerdy Schouten. De komst van laatstgenoemde wordt waarschijnlijk woensdag bekrachtigd. Voor de verdediging hoopt PSV zich nog te versterken met Zeno Debast van Anderlecht. Atlanta United-stopper Miles Robinson geldt als alternatief.