'Ajax sluit 'achter rug van Sánchez om' akkoord met geïnteresseerd Chivas'

'Ajax sluit 'achter rug van Sánchez om' akkoord met geïnteresseerd Chivas'

15-08-2023 09:48 Laatste update: 13:31
217

Ajax en het Mexicaanse Chivas de Guadalajara zijn volgens De Telegraaf in hoofdlijnen akkoord over een transfer van Jorge Sánchez. Het is nu aan de rechtsback van Ajax om te bepalen of hij wil vertrekken uit Amsterdam. 

De Telegraaf meldt dat Ajax 'achter de rug' van Sánchez om 'op hoofdlijnen een akkoord heeft bereikt' met Chivas. De Mexicaanse club is bereid vier miljoen euro én tien procent bij een mogelijke doorverkoop op tafel te leggen. Iets waar nog over gesproken moet worden, is of Sánchez aanvankelijk eerst gehuurd wordt met een verplichte optie tot koop, of dat hij direct definitief wordt overgenomen. 

De Telegraaf bestempelt de wijze waarop Ajax heeft gehandeld als opmerkelijk. 'Zonder medeweten van een speler een tussenpersoon inschakelen om een clubdeal te maken – is opvallend, maar geeft aan dat directeur Sven Mislintat Sanchez liever ziet vertrekken dan blijven', zo is te lezen. Waar Sánchez bij Ajax vooralsnog geen onbetwiste basisspeler wist te worden, won hij afgelopen maand als vaste kracht van Mexico wel de Gold Cup. 

Sánchez kwam een jaar geleden voor vijf miljoen euro over van Club America. In zijn debuutseizoen in Amsterdam speelde hij 26 wedstrijden. Daarin was hij goed voor drie goals en drie assists. Voor de speler zelf komt het principe-akkoord tussen Ajax en Chivas als een verrassing. 'Hij zegt niets te weten van een concrete aanbieding', aldus De Telegraaf.